MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak zwyczajny (Beta vulgaris) to jedno z najlepszych...
fot. Nick Collins/unsplash.com

Oto jedzenie miłości! Te produkty działają jak afrodyzjaki – zwiększą ochotę i radość z seksu. Tak podkręcisz temperaturę w związku

Burak na potencję

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) to jedno z najlepszych źródeł azotanów, które w organizmie przekształcane są do tlenku azotu. Ten gazowy neuroprzekaźnik powoduje rozszerzanie się naczyń krwionośnych i zwiększenie dopływu krwi do wszystkich części ciała. Pomaga też utrzymać odpowiednie ciśnienie w ciałach jamistych penisa, a dzięki temu również erekcję. Może też zwiększać stężenie związku o nazwie cGMP, który również usprawnia krążenie krwi, przyczyniając się do rozluźnienia mięśni gładkich. Według tego mechanizmu działają leki przeciw zaburzeniom erekcji. Co więcej, przy regularnym spożyciu związki zawarte w buraki przyczyniają się do obniżenia zbyt wysokiego ciśnienia krwi, które jest czynnikiem rozwoju zaburzeń erekcji. Buraki można spożywać codziennie w dawce min. 200 g, jak również pić wyciskane z nich soki (75-150 ml dziennie). Nie są polecane w dużych ilościach przy skłonności do tworzenia się kamieni nerkowych.

Zobacz również

Suwalskie lotnisko oficjalnie nosi imię pilota gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

NOWE
Suwalskie lotnisko oficjalnie nosi imię pilota gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

Wystawa „Primadonny i szansonistki” otwarta w Busku-Zdroju [ZDJĘCIA]

Wystawa „Primadonny i szansonistki” otwarta w Busku-Zdroju [ZDJĘCIA]

Polecamy

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek